Ga terug
+ servings
kruidige gele bloemkoolrijst

Gele bloemkoolrijst

2 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Groente

  • 400 gram bloemkool

Kruiden en specerijen

  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel korianderzaadjes Verkrijgbaar bij Albert Heijn of op de markt
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 0.25 bosje verse koriander

Vetten

  • 40 ml kokosolie

Voedingswaardes

Calorieën: 246kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 22g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

Bloemkool raspen

  • Snijdt de bloemkool in half en verwijder de stronk en buitenbladeren. De stronk kan gebruikt worden voor de rijst. De buitenbladeren kunnen gebruikt worden in een roerbakschotel of stoofpot als alternatief voor pak soi.
    bloemkool heel keto
  • Als je een keukenmachine tot je beschikking hebt, kies dan een fijne rasp om de bloemkool te raspen.
    Snijdt de bloemkool en bloemkoolstronk in kleinere stukken zodat ze in de keukenmachine kunnen.
    Je krijgt nu kleine stukjes bloemkool die op rijst lijken.
    Als je geen keukenmachine hebt, rasp de bloemkool dan met de hand. Gebruik een iets grovere rasp, want anders wordt de bloemkool te plakkerig.
    Bloemkoolrijst in een keukenmachine
  • Smelt de kokosolie in een grote pan (wok) op hoog vuur.
    Wok met kokosolie
  • Als de kokosolie heet is, het korianderzaad en komijnzaad toevoegen. Laat dit een paar minuten fruiten en draai het gas wat lager.
  • Voeg nu de geraspte bloemkool toe en zet het gas iets hoger. Voeg de kurkuma toe en roer door.
    Wok met bloemkoolrijst en kurkuma
  • Haal de pan na een minuut of 4-5 van het vuur. De bloemkool moet nog wel stevig maar niet meer hard zijn.
    Wok met gele bloemkoolrijst

Garneren

  • Doe de bloemkoolrijst in een kom. Was de verse koriander en dep droog met keukenpapier. Garneer de bloemkoolrijst met de koriander blaadjes. Serveer meteen.
    kruidige gele bloemkoolrijst
  • Lekker bij een Maleisische of Indiase vis/kip/rundvlees kerrie.