Ga terug
+ servings

Hartige pompoen-kaas koekjes

24 koekjes
15 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 275 g pompoen puree
  • 130 g amandelmeel
  • 120 g geraspte jonge kaas liefst zelf kaas raspen, want kant-en-klare geraspte kaas bevat vaak toegevoegd zetmeel
  • 2.5 eetlepel kokosmeel
  • 1 eetlepel psyllium
  • 1 eetlepel rozemarijn in kleine stukjes gesneden of gedroogd
  • 1 theelepel peper vers gemalen
  • 1 snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 59kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 4g
,
Macro vetten: 60%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Meng alle droge ingredinten goed doorelkaar.
  • Voeg nu de pompoenpuree toe en meng alles weer goed door elkaar met een vork.
    Zelf keto mandarijnen jam maken
  • Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de psyllium kan uitzetten. Leg ondertussen bakpapier op 1 of 2 bakplaten.
  • Vorm 2cm dikke, ronde koekjes met (vochtige/koele) handen en leg de koekjes op de bakplaten.
  • Bak de koekjes op 180ºC totdat ze goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen en snijdt elk koekje in 2cm dikke repen (zoals cantuccini).
  • Hoe lang je deze koekjes bakt hangt er vanaf hoe droog je ze wilt hebben. Als je ze droog en knapperig wilt hebben, bak je ze langer (45-60 minuten, afhankelijk van je oven) op een lagere temperatuur (160º), als je ze nog iets vochtig en zachter wilt hebben dan bak je ze korter (30 minuten) op een hogere temperatuur (180º).