Ga terug
+ servings
aubergine en courgette friet

Keto patat

4 personen
15 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Patat

  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Paneren

  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel cayenne peper
  • 3 eieren

Bakken

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 303kcal
,
Eiwitten: 14g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 66%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175º Celcius.

Aubergine en courgette

  • Was de aubergine en droog met keukenpapier. Snij de aubergine in de lengte richting in plakken van 1 cm dik. Strooi wat zout over de plakken met aubergine. Laat 10 minuten liggen.
    Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en strooi er zout over heen.
  • Was de courgette en dep droog. Snij de uiteinden eraf. Snij de courgette in stukken van ongeveer 7-10 cm en snij die stukken in reepjes die op patat lijken. 
    snij de courgette in patat reepjes
  • Er komen druppeltjes op de aubergine, dep de aubergine droog met keukenpapier.
  • Snij de aubergine in reepjes.
    snij de aubergine in reepjes

Paneren

  • Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk.
    parmezaanse kaas zo fijn mogelijk raspen
  • Voeg cayenne peper, bakpoeder en het amandelmeel aan de Parmezaanse kaas toe.
    Voeg amandelmeel, bakpoeder en cayenne peper aan de geraspte parmezaanse kaas toe
  • Meng goed door elkaar heen.
    Meng het paneermeel goed door elkaar heen
  • Klop de eieren los en doe in een diep bord. 
  • Strooi wat paneermeel op een snijplank.
    Strooi wat paneermeel op een snijplank
  • Haal de frietjes door het losgeklopt ei, laat even uit lekken en leg dan op de snijplank met paneermeel.
  • Strooi een dun laagje paneermeel over de frietjes heen.
    Strooi wat paneermeel over de frietjes heen
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de frietjes op de bakplaat. Strooi paneermeel wat je nog over hebt over de frietjes heen. Drizzel de olijfolie ook over de frietjes heen.
    Leg de frietjes op de bakplaat met bakpapier
  • Laat 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven. De aubergine frietjes moeten mooi knapperig worden, laat zo nodig langer bakken.