Ga terug
+ servings
Engelse ontbijtmuffins

Engelse ontbijt muffins

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 15 gram kokosmeel (2 eetlepels)
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 gram roomboter
  • 40 gram Leerdammer (plakjes) (1 plak = 20 gram)
  • 20 gram ham of Parma ham (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 246kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

  • Meng het kokosmeel, psyllium, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  • Voeg de eieren toe en klop het geheel heel goed door. Laat dan ongeveer 5 minuten rusten, je hebt nu een vrij dik beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan op matig vuur. Laat de boter niet bruin worden.
  • Verdeel het beslag in hoopjes in de koekenpan en spreidt het een beetje uit of doe het in een kookring.
    verdeel het beslag met een lepel over de hele kookring
  • Na een aantal minuten haal je de kookring er voorzichtig af, zodat je de muffin om kan draaien. Bak de andere kant ook een paar minuten.
    haal de kookring er voorzichtig af en draai de ontbijtmuffin om
  • Serveer met een klontje boter met een kop koffie of thee of eet als een broodje met ham, salami of kaas of wat chia jam.
    Engelse ontbijtmuffins