Ga terug
+ servings
brocamole

Broccoli-avocado dip

4 personen
5 minuten
3 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli (diepvries broccoli)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosui
  • 0.5 limoen
  • 0.5 groene chilipeper
  • 15 gram verse koriander (blaadjes en steeltjes)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 165kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Kook de broccoli roosjes in een pan met kokend water en een snufje zout in ongeveer 3 minuten bijtgaar (knapperig niet slap). Daarna direct met koud water afspoelen totdat de broccoli koud is zodat het kookproces stopt. Broccoli nu goed laten uitlekken of met keukenpapier drogen. Je kan de broccoli ook met een klein beetje water in de magnetron gaar koken.
  • Doe de broccoli met de olijfolie in een staafblender en pureer.
  • Maak de avocado schoon en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de broccoli.
    snij de avocado in stukjes
  • Was de bosui, dep droog en knip in stukjes. Voeg toe aan de beker van de staafblender.
  • Was de koriander en snijdt 2/3 deel van de koriander in kleine stukjes (blaadjes en steeltjes).
  • Maak de chili peper schoon en snijdt in kleine stukjes. Als je niet van te heet houdt, gebruik dan 1/4 chili peper in plaats van 1/2 chili peper. Voeg toe aan de blender.
    Maak de chili schoon en snij in heel kleine stukjes
  • Pers de limoen uit en voeg de helft van het limoensap toe aan de blender. Pureer alles totdat je een mooie zachte dip hebt.
    pers de limoen uit
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout toe en als het te heet is wat meer limoensap.
    Pureer met de staafblender
  • Garneer met korianderblaadjes.
    brocamole