Ga terug
+ servings
kleurrijke koolvis

Kleurrijke koolvis uit de oven

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Saus

  • 100 gram spinazie
  • 15 gram platte peterselie
  • theelepel grof zeezout
  • 0.5 citroen (sap en citroenrasp)
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone

Groente

  • 400 gram spinazie
  • 30 gram roomboter
  • theelepel grof zeezout

Koolvis

  • 400 gram koolvis Ontdooi van te voren
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram roomboter

Garneren

  • 1 eetlepel pijnboompitten

Voedingswaardes

Calorieën: 604kcal
,
Eiwitten: 29g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 51g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.

Saus

  • Was de spinazie e en dep droog met keukenpapier of gebruik een slacentrifuge. Doe de spinazie in de kleine kom van een keukenmachine.
    Doe de spinazie in de kleine kom van een keukenmachine
  • Was de platte peterselie, dep droog en snij in stukken. Voeg toe aan de kom met de spinazie.
    snij de platte peterselie in stukken
  • Pers de citroen uit en rasp de schil van de citroen. Doe in de kom bij de spinazie en peterselie.
    Zest de citroen met een zesteur
  • Voeg nu de room, mascarpone en het zout toe. Mix goed doorelkaar met de staafmixer/keukenmachine.
    meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar heen
  • Als de saus te dik is kan je wat meer room toevoegen totdat je de dikte hebt die je wilt hebben. Als de saus te dun is dan meer mascarpone toevoegen.

Groente en koolvis

  • Laat de koolvis gedurende de nacht in de koelkast ontdooien of ontdooi op een lage stand in de magnetron zodat de vis niet begint te koken.
  • Was de paprika's en droog ze af met keukenpapier. Snij de zijkanten van de gele paprika af en snij daarna in reepjes
  • Herhaal voor de rode paprika.
  • Beboter een ovenschaal.
    Beboter een ovenschaal
  • Leg de helft van de paprika reepjes in de ovenschaal en leg de stukken ontdooide koolvis er bovenop. Verspreid de rest van de boter over de schaal.
    Leg een laagje paprika met daarop de koolvis in de ovenschaal
  • Rasp de knoflook over de vis en leg de rest van de paprika reepjes hier bovenop. Strooi dan het zeezout erover. Bak in ongeveer 10 minuten in de oven totdat de vis goed gaar is.

Spinazie smoren in boter

  • Was de spinazie en laat heel goed uitlekken of droog in een sla centrifuge.
  • Terwijl de vis in de oven is, smelt je de boter in een ruime pan. Zodra de boter gesmolten (maar niet bruin) is, voeg je de spinazie toe en laat je het op matig vuur slinken in ongeveer 2-3 minuten.
    Spinazie in boter smoren

Serveren

  • Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitten totdat ze goudkleurig zijn. Dit gaat heel snel! Blijf ze dus even doorroeren.
    pijnboompitten roosteren
  • Spreidt de spinazie uit op een bord.
  • Leg vervolgens de vis en de paprika op de spinazie. Schenk de saus over de vis en paprika en garneer met wat pijnboompitten.
    Serveer de koolvis op een bed van spinazie en schenk de saus erover heen