Meng de tandoori kruiden met de olijfolie en wrijf de zalm in.
Leg de zalm in een ingevette of met bakpapier bedekte ovenschaal.
Bak de zalm in 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Komkommer dip
Was de komkommer en rasp de komkommer met een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en druk even goed aan zodat het meeste vocht eruit gaat.
Pel de knoflook en kneus met de zijkant van een groot mes. Snij of hak ze nu in kleine stukjes en voeg aan de komkommer toe.
Strooi het zout over de komkommer en voeg de crème fraîche en mayonaise toe. Voeg de gedroogde munt toe en meng alles goed door elkaar met een vork en zet het dan in de koelkast zodat de smaak verder kan ontwikkelen.
Salade
Was de sla en droog in een sla centrifuge of met keukenpapier. Doe in een slaschaal.
Maak de paprika schoon en snij in reepjes of blokjes. Doe bij de sla.
Was de bosuitjes, dep ze droog en snij in kleine ringetjes. Voeg aan de sla toe.
Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schep het vlees met een eetlepel uit de avocado's en snij in plakjes of blokjes. Voeg aan de sla toe.
Dressing voor de salade
Pers de andere helft van de citroen of limoen uit.
Meng het limoen of citroensap met de olijfolie en voeg een snufje zout toe.