Ga terug
+ servings
Tandoori zalm met salade en komkommer dip

Tandoori zalm met komkommer dip en knapperige salade

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Tandoori zalm

  • 600 gram zalmfilet Als je ingevroren zalm gebruikt, dan eerst laten ontdooien (avond van te voren in koelkast leggen)
  • 2 eetlepels tandoori mix
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Komkommer dip

  • 0.5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel gedroogde munt
  • 0.5 theelepel zout
  • 150 ml crème fraîche
  • 100 ml Belgische mayonaise

Salade

  • 100 gram gemengde sla of ijsbergsla
  • 1 gele paprika
  • 2 bosui
  • 2 avocado's
  • 0.5 limoen of citroen (zest en sap)

Dressing voor de salade

  • 1 eetlepel limoensap of citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 630kcal
,
Eiwitten: 34g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 50g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.
  • Meng de tandoori kruiden met de olijfolie en wrijf de zalm in.
    tandoori kruiden mengen met olijfolie
  • Leg de zalm in een ingevette of met bakpapier bedekte ovenschaal.
  • Bak de zalm in 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Tandoori zalmfilet

Komkommer dip

  • Was de komkommer en rasp de komkommer met een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en druk even goed aan zodat het meeste vocht eruit gaat.
    Komkommer uit laten lekken
  • Pel de knoflook en kneus met de zijkant van een groot mes. Snij of hak ze nu in kleine stukjes en voeg aan de komkommer toe.
    Knoflook aan kommer toevoegen
  • Strooi het zout over de komkommer en voeg de crème fraîche en mayonaise toe. Voeg de gedroogde munt toe en meng alles goed door elkaar met een vork en zet het dan in de koelkast zodat de smaak verder kan ontwikkelen.
    mayonaise munt en knoflook door elkaar mengen

Salade

  • Was de sla en droog in een sla centrifuge of met keukenpapier. Doe in een slaschaal.
    Ijsbergsla wassen en droogdeppen
  • Maak de paprika schoon en snij in reepjes of blokjes. Doe bij de sla.
    Gele paprika in stukjes snijden
  • Was de bosuitjes, dep ze droog en snij in kleine ringetjes. Voeg aan de sla toe.
    Bosuitjes in stukjes snijden
  • Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schep het vlees met een eetlepel uit de avocado's en snij in plakjes of blokjes. Voeg aan de sla toe.
    Avocado halveren en in stukjes snijden

Dressing voor de salade

  • Pers de andere helft van de citroen of limoen uit.
    Limoen uitpersen
  • Meng het limoen of citroensap met de olijfolie en voeg een snufje zout toe.
  • Mix alle ingrediënten goed doorelkaar.
    Knapperige salade met gele paprika en avocado