Ga terug
+ servings
keto spinazie dille dip

Spinazie-dille dip

6 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 30 gram wilde spinazie bevroren spinazie is okay
  • 1 eetlepel platte peterselie liefst vers
  • 1 eetlepel dille liefst vers
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel zwarte peper
  • 90 ml mayonaise
  • 30 ml creme fraîche of zure room
  • 1 theelepel citroensap

Voedingswaardes

Calorieën: 155kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 17g
,
Macro vetten: 95%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 2%

Instructies

  • Doe de spinazie in een beker voor een staafblender of in een kleine kom van een keukenmachine.
  • Was de peterselie en dille en knip ze met een schaar in kleine stukjes. Voeg toe aan de spinazie.
  • Voeg zout, peper, uienpoeder en de olijfolie toe en mix goed door elkaar heen met de staafblender of in de keukenmachine.
  • Voeg nu de mayonaise en creme fraîche toe en mix met een vork door elkaar. Maak op smaak met het citroensap.
  • Bewaar in de koelkast, totdat je serveert. Je kan deze dip 2-3 dagen in de koelkast bewaren.