200gramcottage cheese(bij voorkeur Domspitz van de Hoogvliet of Dirk)
3eetlepelspsylliumvezels(bijvoorbeeld van de Notenshop online)
30gramroomboter
Slagroom
125mlslagroom
0.25theelepelvanille extract(optioneel)
Frambozen
100gramframbozen
Voedingswaardes
Calorieën: 586kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 48g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 18%
Instructies
Klop de eieren los in een kom.
Voeg nu de cottage cheese en de psyllium toe en meng goed doorelkaar met een vork. .
Laat het beslag een paar minuten staan, zodat het wat steviger wordt. Je kan nu de slagroom alvast kloppen.
Verwarm een koekenpan met roomboter of Taggiasche olijfolie op een matig vuur. Als je een kookring gebruikt, vet deze dan goed in met roomboter.
Doe een lepel beslag in de pan. Afhankelijk van de grootte van je pan, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk maken. Ik gebruik een (ingevette) kookring want dan krijg je mooie ronde pannenkoekjes. Maak de pannenkoeken niet te groot want dan vallen ze uit elkaar als je ze omdraait.
Bak het pannenkoekje 3-4 minuten. Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog is, kan je de pannenkoek voorzichtig keren. Als je een kookring gebruikt, de kookring eruit halen en het pannenkoekje voorzichtig keren en de andere kant 3-4 minuten bakken. In de tussentijd kan je de kookring weer met een lepel beslag vullen en het volgende pannenkoekje maken.
Leg de pannenkoekjes die klaar zijn op een bord en zet ze in de oven op 50° Celsius.
Slagroom en frambozen
Klop de slagroom met het vanille extract. Of nog sneller gebruik een slagroomapparaat.
Was de frambozen en dep ze voorzichtig droog of laat ze even goed uitlekken in een vergiet.
Serveer de pannenkoekjes met slagroom en frambozen.