Verwarm de oven voor op 200º celsius als je de oven gaat gebruiken. Als je de slowcooker gebruikt, zet die dan alvast aan.
Pesto
Maak de knoflook schoon en snij in stukjes.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Was de basilicumblaadjes en dep droog. Doe de knoflook, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes in de beker van een staafblender of de kleine kom van een keukenmachine.
Voeg nu de olijfolie en de peper toe. Parmezaanse kaas bevat vrij veel zout, dus je hoeft geen zout toe te voegen. Blend tot een gladde pesto (saus).
Kipschotel
Doe de olijfolie in een pan op matig-hoog vuur. Snij elke kippenpoot in 2-3 stukken. Hou he bot en vel erbij. Zodra de olie heet is de kip in de pan doen en op hoog vuur aan alle kanten bruinen. Zodra de kip aan alle kanten bruin is het vuur naar matig-hoog zetten.
Snij de feta en knoflook in stukjes. Laat de olijven uitlekken in een vergiet.
Als je de kip in de oven gaat maken, doe de kip dan nu in een ingevette ovenschaal tenzij je braadpan in de oven mag. Als je een slowcooker gebruikt, doe je kip nu in de voorverwarmde slowcooker.
Strooi de feta blokjes over de kip.
Verdeel de olijven over de kip.
Schenk de pesto over de kip.
Bak in 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar of in 4 uur in de slowcooker op de hoge stand of 6-8 uur op de lage stand.