Ga terug
+ servings
Keto aardbeien-kwarktaartjes

Aardbeien kwark taartjes

3 personen
20 minuten

Ingrediënten

Koekbodem

  • 35 gram amandelmeel of hazelnootmeel
  • 1.5 eetlepel roomboter
  • 0.25 theelepel vanille extract

Aardbeien kwark

  • 1 blaadje gelatine of agar agar
  • 90 gram rijpe aardbeien op kamertemperatuur
  • 90 gram volle Franse kwark
  • 0.5 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 150kcal
,
Eiwitten: 7g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 12g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

Amandelbodempje

  • Verwarm de oven voor op 160° celsius.
  • Leg een vel bakpapier op de ovenbakplaat en strooi het amandelmeel hier over uit.
  • Bak het amandelmeel 10-15 minuten in de oven totdat het lichtbruin wordt.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op matig laag vuur. De boter mag niet bruin worden!
  • Meng het geroosterde amandelmeel, het vanille extract en de gesmolten boter in een kommetje doorelkaar.
  • Je kan dit dessert in ramekins maken (ramekins wel invetten met wat boter) of zoals ik gedaan heb in muffincases in een muffinbakplaat.
  • Doe een laagje amandeldeeg in een muffinvormpje of ingevette ramekin en zet in de koelkast.

Aardbeien kwark

  • Week het blaadje gelatine in koud water.
  • Maak de aardbeien schoon en doe ze dan in een beker. Gebruik een staafblender om ze te pureren.
  • Meng de kwark met het vanille extract.
  • Zodra de gelatine lang genoeg geweekt heeft, knijp je het blaadje zo goed mogelijk uit.
  • Verwarm de gepureerde aardbeien in een steelpannetje op matig vuur, los hier het gelatine blaadje in op. Niet laten koken. Zodra de gelatine is opgelost van het vuur halen.
  • Laat het aardbeien-gelatine mengsel afkoelen tot kamertemperatuur (ongeveer 10-15 minuten) en meng het dan door de kwark.
  • Schep de kwark voorzichtig in de muffincases of in de ingevette ramekins. Koel minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de muffincases voorzichtig met een mes uit de ovenvorm. Haal nu heel voorzichtig de muffincase los. Garneer met een aardbei.