50gramzongedroogde tomatenJe kan gedroogde zongedroogde tomaten kopen bij Albert Heijn en die 10 minuten in heet water weken.
120gram gemengde olijven
0.5theelepelkomijn
1theelepel gedroogde oregano
30mlcitroensap
100gramfeta
10grambasilicumblaadjes
Voedingswaardes
Calorieën: 366kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 33g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 8%
Instructies
Snij de halve bloemkool in kleinere stukken zodat je ze door de keukenmachine kan doen of rasp met de hand, totdat je bloemkoolsnippers krijgt die op cous-cous lijken.
Haal de nerf uit de boerenkoolbladeren als je boerenkool gebruikt en snij de (spinazie of boerenkool) bladeren in lange reepjes. Gebruik alleen de bladeren en niet de steeltjes.
Maak het teentje knoflook schoon en snij het in kleine stukjes of hak het met een hakmolen.
Verhit de olijfolie en boter in een diepe pan op matig-warm vuur. Doe hier de fijngesnipperde knoflook en boerenkool (of spinazie) reepjes in. Roer dit voorzichtig totdat de blaadjes zacht worden (ongeveer 2 minuten).
Doe nu de bloemkool couscous in de pan en voeg het zout toe. Roer voorzichtig. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en roer alles door elkaar. Bak, al roerende, in 2-3 minuten gaar.
Haal van het vuur en voeg het citroensap toe en mix doorelkaar. Schep het nu in een serveerschaal en bestrooi eventueel met gekruimelde feta en gesnipperde basilicumblaadjes.