Ga terug
+ servings
Wit bord met zalmfilet met verse dille

Keto zalm met dille en citroen

4 personen
10 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet
  • 100 gram roomboter
  • 1 citroen
  • 10 gram verse dille
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 402kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 30g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 30%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175º celsius.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter. Doe de (ontdooide) zalm in een ovenschaal.
    Ovenschaal met stukken zal
  • Smelt de boter op een laag vuur.
    Steelpan met stukken roomboter
  • Pers de citroen uit.
    citroen op citruspers
  • Haal de boter van het vuur en meng er het citroensap doorheen. Schenk dit over de zalmfilets.
  • Strooi nu de knoflookpoeder over de zalm en strooi ook gemalen peper en zout over de zalm.
    Citroenboter jus over zalm schenken
  • Bak gaar in 25 minuten totdat de zalm makkelijk uit elkaar valt. Bedruip de zalm na 10 minuten met de gesmolten citroenboter.
  • Was de dille en dep droog. Leg over de zalm.
    Wit bord met zalmfilet met verse dille