Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars in een zoutkorst
4
personen
15
minuten
minuten
30
minuten
minuten
Ingrediënten
1
kg
zeebaars
schoongemaakt, maar met kop
1
kg
zeezout
120
ml
water
4
eiwitten
Je kan de dooiers gebruiken om mayonaise of zabaglione te maken.
Voedingswaardes
Calorieën:
382
kcal
,
Eiwitten:
58
g
,
Bruto koolhydraten:
1
g
,
Netto koolhydraten:
1
g
,
Vetten:
15
g
,
Macro vetten:
36
%
,
Macro koolhydraten:
1
%
,
Macro eiwitten:
63
%
Instructies
Verwarm de oven voor op 200º celsius.
Doe een vel bakpapier in een oventray of ovenschaal.
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf todat ze pieken vormen.
Meng de eiwitten met het zout. Het moet aanvoelen als nat zand, als het te droog is, voeg dan een beetje water toe.
Leg een laag zoutmengsel in de oventray en leg de vissen hierop. Bedek de vissen nu met de rest van het zoutmengsel.
Bak de vissen in
30-45 minuten
gaar. De baktijd hangt af van hoeveel en hoe groot de vissen zijn.
Haal de zoutkorst voorzichtig van de vissen af. Serveer warm, bijvoorbeeld met een salade of met peperonata.