Ga terug
+ servings
Witte kom met kleurrijke peperonata

Peperonata

4 personen
10 minuten
1 uur

Ingrediënten

  • 240 gram groene paprika's (2 paprika's)
  • 240 gram rode paprika's (2 paprika's)
  • 120 gram gele paprika (1 paprika)
  • 240 gram tomaten (ongeveer 3 tomaten)
  • 125 gram tonijn in olijfolie uitlekgewicht
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 10 gram platte perterselie

Voedingswaardes

Calorieën: 340kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij ze dan in niet te kleine stukken.
    Houten snijplank met in stukken gesneden groene paprika
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Snij de ansjovis ook in stukjes.
    Houten snijplank met knoflook en ansjovis
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan. Zodra de olie heet is de knoflook en de ansjovis toevoegen. Het vuur naar matig hoog zetten en de knoflook en ansjovis een minuut laten bakken.
    Braadpan met olijfolie, ansjovis en knoflook
  • Nu de paprika toevoegen en even doorscheppen. Laat dit 4-5 minuten bakken op matig hoog vuur.
    Braadpan met stukken paprika
  • Was de tomaten en snij in stukken.
    Houten snijplank met in stukken gesneden tomaat
  • Voeg nu de tomaten en paprika poeder aan de pan met paprika toe. Even doorroeren. Laat in 45-60 minuten op laag vuur gaar pruttelen. Je kan de peperonata nu ook in een slowcooker doen en op de lage stand in 3-4 uur garen.
    Braadpan met toegevoegde stukken tomaat en paprika poeder
  • Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer er nu de uitgelekte tonijn en de kappertjes door.
  • Was de peterselie en knip met een schaar in stukken van 2-3 cm. Strooi over de peperonata en serveer.