Ga terug
+ servings
Pomodori al Tonno

Pomodori al Tonno

2 personen
5 minuten
8 minuten

Ingrediënten

  • 360 gram trostomaten (2 grote trostomaten)
  • 1 ei
  • 100 gram tonijn
  • 15 ml extra vierge olijfolie
  • 15 gram kappertjes
  • 30 gram groene olijven zonder pit
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 eetlepel basilcumblaadjes
  • 45 ml mayonaise

Voedingswaardes

Calorieën: 407kcal
,
Eiwitten: 20g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 33g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Doe de eieren in een pan met kokend water en laat ze 8 minuten koken. Pan dan onder de stromende koude kraan zetten zodat de eieren afkoelen.
    pan met eieren
  • Was de tomaten, dep droog met keukenpapier en snij het kapje eraf. Hol de tomaten voorzichtig uit met een scherp mes of met een (ijs)lepel of meloenlepeltje. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met wat zout en peper. Zet ze nu op hun kop op een stuk keukenpapier.
  • Pel de hardgekookte eieren en snij in stukjes.
    Snijplank met in stukjes gesneden eieren
  • Meng de tonijn met de olijfolie en maak de tonijn goed los.
    Kom met tonijn en olijfolie
  • Snij de olijven in stukjes.
    Snijplank met in stukjes gesneden olijven
  • Voeg de fijn geknipte peterselie, fijn geknipte basilicum blaadjes, eieren, fijngesneden olijven, kappertjes en mayonaise er aan toe. Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout.
  • Vul de tomaten met het tonijn-eiermengsel en garneer met een aantal olijven.