Ga terug
+ servings
Toscaanse peper-runderstoofpot

Toscaanse peper-runderstoofpot (Peposo)

4 personen
15 minuten
2 uur

Ingrediënten

  • 1000 gram runderstoofvlees
  • 160 ml rode wijn
  • 400 gram tomatenstukjes uit blik
  • 70 gram ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1.5 stengels bleekselderij
  • 0.5 chilipeper
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 0.25 theelepel zout
  • 150 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 856kcal
,
Eiwitten: 50g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 67g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Hak de ui en knoflook teentjes in kleine stukjes. Snij de bleekselderij en chili peper (met de zaadjes er in) ook in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op medium hoog vuur. Zodra de olie heet is, de ui, knoflook, bleekselderij en chili peper een paar minuten laten fruiten op matig hoog vuur.
    laat de groenten een aantal minuten in de hete olijfolie op matig vuur fruiten
  • Kneus de peperkorrels in een vijzel of met de zijkant van een groot mes en voeg de peper toe aan de pan.
    kneus de peperkorrels en voeg aan de braadpan toe
  • Snij het vlees in stukken en voeg toe aan de pan. Zet het vuur op hoog en bruin het vlees aan alle kanten.
    Bruin het vlees aan alle kanten
  • Zodra het vlees rondom bruin is, de inhoud van de braadpan in de slowcooker doen. Voeg nu ook de tomaten toe. Roer even door elkaar heen.
  • Giet nu de wijn erbij en roer even door.
  • Je kan de Peposo in 2-3 uur in een braadpan op matig vuur laten garen of in de slowcooker in 6-8 (of langer) uur op de lage stand of 3-4 uur op de hoge stand.
    gaar in 2-3 uur op het fornuis of in de slowcooker op de hoge stand