4kaffir limoenblaadjes(verkrijgbaar bij Toko's of online)
2.5cmgalangal
1eetlepelkorianderzaadjes
1theelepelgemalen komijn
1theelepelgemalen zwarte peper
2eetlepels extra vierge olijfolie
1eetlepelKikkoman Tamari soja saus(Deze glutenvrije soja sauce heeft veel minder koolhydraten, verkrijgbaar bij Jumbo)
Voedingswaardes
Calorieën: 60kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 5g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 25%
,
Macro eiwitten: 6%
Instructies
Doe de verse koriander in een kommetje met ijskoud water.
Was de chili pepers en snij ze in kleine ringetjes. Als je milde pepers hebt, laat de zaadjes er dan inzitten, als ze heel scherp zijn kan je ze beter wel verwijderen.
Maak het sjalotje schoon en snij in stukjes.
Haal de buitenkant van de gemberwortel af met een dunschiller en snij de gember in dunnen plakjes. Snij de plakjes dan in heel kleine stukjes.
Laat de koriander even uitlekke en dep voorzichtig met wat keukenpapier droog. Snij de blaadjes en steeltjes in kleine stukjes of knip met een schaar.
Snij de citroengrasstengel in kleine ringetjes.
Was en droog de limoen. Zest de limoen met een zesteur of voorzichtig met een rasp.
Pers de limoen uit.
Kruimel de limoenblaadjes (kaffir) in stukjes/
Maak de galangal schoon en snij in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en voeg de koriander zaadjes, komijnpoeder, peper, soja saus en olijfolie toe. Maak met een handblender of de keukenmachine fijn tot een mooie pasta, het geeft niet of er nog stukjes te zien zijn, het hoeft geen saus te worden.