Ga terug
+ servings

Knapperige salade met radijsjes

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 bosui
  • 250 gram komkommer
  • 100 gram radijsjes (1 radijsje weegt ongeveer 10 gram)

Vinaigrette

  • 0.5 citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel grofgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 85kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 7g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 23%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

Salade

  • Was de sla en droog in een sla centrifuge of met keukenpapier. Snij de sla in stukken en doe in een kom.
    Snij de ijsbergsla in stukken en doe in een kom
  • Was het bosuitje, dep ze droog en snij in kleine ringetjes. Voeg aan de sla toe.
  • Was de komkommer, dep droog en snij in kleine stukjes.
    in stukjes gesneden komkommer
  • Was de radijsjes en snij het worteltje er af. Halveer de radijsjes en snij elke helft in 4 stukjes.
  • Mix alle ingrediënten goed doorelkaar.

Vinaigrette

  • Pers de citroen uit.
    Pers de citroen uit
  • eng het citroensap met de olijfolie, peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade heen.
    Dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout