Ga terug
+ servings
komkommer-crème fraîche dip

Komkommer-creme fraîche dip

4 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • ¼ theelepel zout
  • 150 ml creme fraiche
  • 100 gram mayonaise

Voedingswaardes

Calorieën: 248kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 95%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 2%

Instructies

  • Was de komkommer en dep droog. Rasp de komkommer met een grove rasp.
  • Doe de komkommer in een zeef en duw met een lepel zoveel mogelijk water uit de komkommer.
    Komkommer uit laten lekken
  • Sla met de zijkant van een groot mes op het teentje knoflook zodat je het velletje er makkelijk vanaf kan halen. Snij of hak het nu in kleine stukjes en voeg aan de komkommer toe.
  • Strooi het zout over de komkommer en voeg de creme fraîche, mayonaise en munt toe. Meng alles goed door elkaar met een vork en zet het dan in de koelkast zodat de smaak verder kan ontwikkelen.
    komkommer-crème fraîche dip