Ga terug
+ servings
Keto tortilla's

Keto tortilla's

2 personen
30 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 175 gram roomkaas
  • 1.5 eetlepels psyllium
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 0.25 theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 436kcal
,
Eiwitten: 15g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 35g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Verwarm de over voor op 200°C.
  • De eieren en eiwitten met een electrische mixer of met de hand luchtig kloppen. Daarna de roomkaas toevoegen en goed mengen.
  • Meng nu zout, psyllium en kokosmeel in een andere kom.
  • Voeg steeds 1 lepel van dit mengsel door een zeef (of thee zeefje) toe aan het eier-beslag en mix goed door (liefst met electrische mixer).
  • Als al het kokosmengsel door het eierbeslag is gemixt, dan het beslag even laten rusten, zodat de psyllium kan uitzetten. Je wilt geen klonten hebben! Het beslag moet een stevig pannekoeken beslag worden (dus niet te druiperig).
  • Neem een ovenblad en leg hier bakpapier op. Spreidt het beslag hierover uit. Bak in ongeveer 5-10 minuten gaar op 160º Celcius.
  • Met behulp van een kom of klein bord kan je nu mooie ronde tortilla's snijden.
    Keto tortilla's
  • Wat je over houdt, kan opnieuw in de oven om tortilla chips te maken (bak een extra 10-20 minuten totdat ze op chips lijken qua stevigheid.