Verwarm de grill zo nodig voor (200° Celsius).
Snij de kippendijtjes in stukken. Hoe kleiner de stukken, des te sneller de kip gaar is.
Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukjes of hak fijn met een hakmachine.
Smelt de boter in een diepe bakpan op matig hoog vuur. De boter niet bruin laten worden. Gebruik het liefst een pan die straks ook de oven in kan, anders moet de frittata later naar een ovenschaal overgebracht.
Fruit de ui en de knoflook een aantal minuten in de boter op matig laag vuur.
Doe de kip in de pan en bruin de kip rondom op hoog vuur. Af en toe even doorroeren. Voeg nu de gemalen komijn en koriander toe en roer door.
Klop met een elektrische mixer de eieren met de roomkaas los, zodat ze gaan schuimen. Giet het ei-kaas mengsel in de pan en bak op een laag-medium vuur voor 12-15 minuten totdat de eieren stevig beginnen te worden.
Giet het ei-kaas mengsel in de pan met de kip en bak op een laag-medium vuur voor 10-15 minuten totdat de eieren stevig beginnen te worden. Snij de kaas in plakken met een kaasschaaf en leg de plakken kaas op de kipschotel.
Haal de frittata van het vuur en zet onder een voorverwarmde gril. Laat 5 minuten bakken totdat de bovenkant goudbruin is.
Was de verse koriander en dep droog. Knip in stukjes. Zet apart om straks mee te garneren.
Was een bosuitje en snij in dunne ringetjes.
Klop de creme fraiche met een vork los zodat het wat vloeibaarder wordt.
Garneer de frittata met de creme fraiche, koriander en bosui.