Gevulde tomaat met tonijnmayonaise, roombrie en chorizo
1persoon
5 minutenminuten
Ingrediënten
100gramtomaat
100gramtonijn
1eetlepelbasilicumblaadjes
1eetlepelkappertjes(optioneel, of olijven)
3eetlepelsmayonaise
50gramroombrie
50gramchorizo(of salami)
Voedingswaardes
Calorieën: 814kcal
,
Eiwitten: 49g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 65g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 24%
Instructies
Was de tomaat en basilicumblaadjes en dep droog.
Snij het bovenkantje van de tomaat en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Strooi wat zout en peper in de tomaat. Leg de tomaat nu op z'n kop op een stukje keukenpapier.
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom. Knip de basilicum in kleine stukjes en voeg aan de kom toe.
Voeg de kappertjes toe. Breng op smaak met zout en peper en meng goed door elkaar met een vork.
Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de tomaat met dit mengsel en garneer met nog een klein beetje mayonaise en een blaadjes basilicum.
Serveer met een stukje (room)brie en wat plakjes chorizo (of salami). Als je hem mee naar werk neemt, wikkel hem dan strak in vershoudfolie of aluminiumfolie.