Gebruik een champignonborsteltje om de cantharellen voorzichtig schoon te maken. Laat ze heel.
Verhit de roomboter in een koekenpan. Doe de cantharellen in de pan zodra de boter gesmolten is en bak ze 3-4 minuten gaar op matig tot hoog vuur. Af en toe omdraaien.
Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes.
Was de salie en oregano/tijm, dep droog en hak ook in kleine stukjes.
Voeg de knoflook en kruiden aan de koekepan toe en draai het vuur lager. Laat 4-5 minuten doorkoken.
Haal de pan dan van het vuur en pers een halve citroen over de cantharellen uit.
Vet een ovenschaal in en/of leg er een vel bakpapier in.
Klop de eieren met de mascarpone los in een kom en voeg wat zout en peper toe.
Doe een laag cantharellen in de ovenschaal. Je kan meerdere kleine schalen of één grotere schaal gebruiken.
Schenk het losgeklopte eierbeslag over de cantharellen heen. Bak 10-15 minuten in de oven, totdat het ei stevig is geworden
Je kan checken of de frittata volledig gekookt is, door er met een houten of metalen prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de frittata klaar.