Ga terug
+ servings
zelfgemaakte amandelmelk

Amandeldrink

6 personen
8 uur
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram bruine amandelen
  • 1 liter water
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 240kcal
,
Eiwitten: 9g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Week de amandelen 8-12 uur in een kom met koud water.
  • Laat de amandelen in een zeef even uitlekken.
  • Doe de amandelen in de keukenmachine en voeg de helft van het water en een snufje zout toe.
    Doe de amandelen met de helft van het water in de keukenmachine
  • Zet de keukenmachine aan en laat de amandelen in ongeveer 3-4 minuten fijnmalen.
    Laat de keukenmachine 3-4 minuten malen
  • Giet de amandeldrink door een dubbelgevouwen theedoek in een zeef of een notenmelkzak. Om de laatste amandeldrink eruit te krijgen moet je de doek of notenmelkzak goed dichtvouwen en dan goed uitwringen (zoals je een natte handdoek uitwringt). Schenk de melk in een glazen fles of kan.
  • Doe de gemalen amandelen terug in de keukenmachine en voeg de resterende halve liter water toe. Machine weer 3-4 minuten laten malen.
  • Schenk de amandeldrink van de machine weer door de zeef met theedoek in een kom en wring de doek weer uit. Giet de vloeistof in de fles bij de andere amandeldrink.
    Giet de amandelmelk in een fles en droog de amandelpulp op bakpapier op een oventray
  • Gooi de amandelpulp niet weg! Spreidt het uit over een ovenbakplaat op een vel bakpapier en rooster in een voorverwarmde oven op 130º celsius. Roer af en toe door. Hoe lang dit duurt hangt af van hoeveel amandelmelk je eruit hebt kunnen wringen.
    Droogde amandelpulp in de oven op 160 graden
  • Als het helemaal droog is, doe dan in een potje en gebruik als paneermeel (eventueel gemengd met geraspte Parmezaanse kaas). Mochten er klontjes in zitten, dan kan je het even met een vork losmaken.