Verwarm de oven voor op 160º celsius.
Prak de banaan.
Breng de amandelmelk met de mascarpone aan de kook. Zodra de melk kookt van het vuur halen en de banaan toevoegen, goed roeren.
Klop de eieren los in een grote kom.
Rasp de citroenschil en voeg toe aan de kom met eieren. Meng door elkaar.
Voeg nu één soeplepel warme melk aan de kom met losgeklopte eieren toe en roer door elkaar heen.
Blijf dit herhalen totdat je alle melk aan de eieren hebt toegevoegd.
Voeg nu het amandelmeel en vanille aroma aan de kom toe en meng goed door.
Vet 6 ramekins in met de boter en vul met het amandel beslag.
Zet de ramekins in de voorverwarmde oven en bak de pudding in 1 uur en een kwartier gaar. De pudding is klaar zodra hij er stevig uitziet, als je er een metalen saté prikker insteekt, moet die er schoon uitkomen. De pudding kan zowel warm als koud gegeten worden.