Ga terug
+ servings
keto amandelpudding met citroen

Amandelpudding

6 personen
5 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 375 ml amandelmelk (Liefst zelfgemaakte amandelmelk)
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram banaan (Ik gebruik plakjes bevroren banaan, die ik van te voren ontdooi.)
  • 3 eieren
  • 2 citroenen (alleen zest)
  • 0.5 theelepel vanille aroma (optioneel)
  • 15 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 288kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160º celsius.
  • Prak de banaan.
    Prak de banaan
  • Breng de amandelmelk met de mascarpone aan de kook. Zodra de melk kookt van het vuur halen en de banaan toevoegen, goed roeren.
  • Klop de eieren los in een grote kom.
    Klop de eieren los in een ruime kom
  • Rasp de citroenschil en voeg toe aan de kom met eieren. Meng door elkaar.
  • Voeg nu één soeplepel warme melk aan de kom met losgeklopte eieren toe en roer door elkaar heen.
  • Blijf dit herhalen totdat je alle melk aan de eieren hebt toegevoegd.
    na elke lepel toegevoegde melk weer goed doorroeren voordat je de volgende lepel melk toevoegt
  • Voeg nu het amandelmeel en vanille aroma aan de kom toe en meng goed door.
    voeg nu het amandelmeel toe en meng goed door het melk-ei mengsel
  • Vet 6 ramekins in met de boter en vul met het amandel beslag.
    Vet de ramekins met wat boter in
  • Zet de ramekins in de voorverwarmde oven en bak de pudding in 1 uur en een kwartier gaar. De pudding is klaar zodra hij er stevig uitziet, als je er een metalen saté prikker insteekt, moet die er schoon uitkomen. De pudding kan zowel warm als koud gegeten worden.
    de amandelpudding kan zowel warm als koud gegeten worden