Ga terug
+ servings
Gegratineerde bloemkoolpuree

Gegratineerde bloemkoolpuree

4 personen
10 minuten
40 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkoolroosjes (diepvries is prima)
  • 3 eieren
  • 200 gram jonge kaas
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper

Voedingswaardes

Calorieën: 555kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 49g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.
  • Als je verse bloemkool gebruikt, de bloemkool klein snijden en in wat water koken totdat het gaar is. Als je diepvries bloemkool gebruikt, de bloemkool in de magnetron koken totdat het gaar is. Dan goed laten uitlekken en even laten afkoelen.
  • Rasp de kaas, met de hand of in de keukenmachine.
    Keto: Geraspte kaas
  • Meng de bloemkool, mascarpone, boter, mosterd, nootmuskaat met wat zout en peper in een pan of kom met een staafmixer of in een keukenmachine tot een puree.
    double cream
  • Klop de eieren los en voeg toe aan de bloemkoolmix. Goed doorroeren.
    Keto bloemkoolpuree maken
  • Voeg nu 3/4 van de kaas toe aan de bloemkoolmix en meng goed doorelkaar - houdt 1/4 van de kaas apart!
    Keto bloemkoolpuree maken
  • Vet een ovenschaal met wat boter in en doe de bloemkool mix in de schaal. Bedek met de over gebleven kaas en bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Gegratineerde keto bloemkoolpuree