Ga terug
+ servings

Indiase koolrabi

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 medium koolrabi
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2.5 cm verse gemberwortel
  • 0.25 -0.5 chilipeper
  • 1.5 eetlepel garam masala mix Zie in extra informatie voor het recept.
  • 0.25 theelepel chilipoeder optioneel
  • 0.25 theelepel kurkuma poeder
  • 2 eetlepels kokosolie

Voedingswaardes

Calorieën: 84kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 7g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 23%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Was de chilipeper en snij doormidden. Haal de zaadjes eruit. Gebruik 1/4 peper als je het gerecht niet te heet wil of een halve peper als je het heet wilt. Snij de peper in kleine stukjes.
  • Haal de buitenkant van de gemberwortel af en snij of rasp in kleine stukjes.
  • Haal de schil van de koolrabi af met een dunschiller en snij de koolrabi in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Snij elke plak nu in kleine blokjes.
  • Laat het kokosvet smelten in een braadpan of doe het in de slowcooker.
  • Voeg de ui en stukjes chilipeper aan de pan toe en fruit op een medium vuur. Als je een slowcooker gebruikt, kun je alle ingrediënten direct toevoegen en in 4 uur op de hoge of 8 uur op de lage setting laten koken.
  • Zodra de ui zacht geworden is, voeg je de stukjes koolrabi toe en strooi je de geraspte gember eroverheen.
  • Was de tomaten en snij in stukjes. Voeg aan de pan toe.
  • Voeg nu de garam masala mix en de kurkuma toe en meng goed doorelkaar.
  • Laat nu zo'n 30-40 minuten op een laag vuur pruttelen. Proef na een half uur of het pittig genoeg is en zo niet, voeg dan chilipoeder toe. Het gerecht is klaar zodra de koolrabi blokjes zacht maar nog wel stevig zijn.