Ga terug
+ servings
Wit bord op rood tafellaken met Engels ontbijt

Engels ontbijt

4 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 4 varkenssaucijsjes
  • 400 gram vleestomaat
  • 100 gram champignons
  • 150 gram Parma ham (liefst in iets dikkere plakken)
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 742kcal
,
Eiwitten: 35g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 64g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Smelt 2/3 deel van de boter in een koekenpan en bak de worstjes. Zet het vuur eerst hoog om de worstjes aan alle kanten te bruinen. Draai het vuur dan naar matig-hoog en voeg een scheutje heet water toe. Laat de worstjes in 10- 15 minuten gaar koken.
    4 worstjes in koekenpan met boter
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Strip de tijm en majoraanblaadjes van de steeltjes af en scheur de salie in stukjes.
  • Doe de champignons en kruiden in de pan met worstjes. Voeg wat versgemalen peper toe.
  • Bak de eieren in de rest van de boter. Als je de dooier ook goed gaar wil hebben, doe dan een deksel op de pan. Bak op matig-hoog vuur.
    Eieren in grote koekenpan
  • Bak de Parmaham in een andere koekenpan in een paar minuten gaar (je kan eventueel wat extra boter toevoegen), draai de plakjes halverwege even om, zodat beide zijden goed bakken.
  • Snij de tomaat in plakken en bestrooi met wat peper en zout.
  • Doe alles op een bord en serveer direct. Je kan er eventueel nog wat verse kruiden overheen strooien.
    Wit bord op rood tafellaken met Engels ontbijt