Ga terug
+ servings
Pesto

Pesto

6 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 40 gram basilicumblaadjes
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino Sardo)
  • 120 ml extra vierge olijfolie (Kies een lekkere wat grassige (ongefilterde) olijfolie voor extra smaak.)
  • 1 teentje knoflook
  • theelepel grofgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 250kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 92%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Maak de knoflook schoon en snij of hak in stukjes.
    Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes
  • Was de basilicum en dep droog. Je hebt heel veel basilicum nodig (meer dan 1 plant als je een plant hebt/koopt)!
    Was de basilicum en dep droog
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    Rasp de Parmezaanse kaas
  • Doe de basilicum, knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de kleine kom van de keukenmachine. Terwijl de machine draait, geleidelijk de olijfolie toevoegen.
  • Serveer met pasta of bij een ander gerecht. Bewaar wat je over hebt in de koelkast.
    pesto