Ga terug
+ servings

Kersenkwark met slagroom (koolhydraatarm, niet ketogeen)

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml Franse volle kwark Kies een merk met zo min mogelijk koolhydraten, ik gebruik het Jumbo huismerk (3,5 gram net koolhydraten per 100 gram)
  • 100 ml slagroom Kies een merk met zo min mogelijk koolhydraten
  • 50 gram verse kersen, ontpit en zonder steeltje
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 0.5 theelepel rozenwater of meer vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 453kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Was en ontpit de kersen. Het geeft niet of ze breken, want je gaat ze pureren. Vang wel het sap op als je de pit eruit haalt. Hou 1 kers apart om mee te garneren.
  • Meng de kersen en het vanille extract door de kwark met een staafmixer. Doe in een dessertschaaltje of glas en zet in de koelkast.
  • Voeg het rozenwater (of vanille extract) toe aan de slagroom en klop stijf. Schep of spuit voorzichtig bovenop de kersenkwark. Garneer met een kers en 's zomers parasolletje.