Kersenkwark met slagroom (koolhydraatarm, niet ketogeen)
1persoon
5 minutenminuten
Ingrediënten
100mlFranse volle kwarkKies een merk met zo min mogelijk koolhydraten, ik gebruik het Jumbo huismerk (3,5 gram net koolhydraten per 100 gram)
100mlslagroomKies een merk met zo min mogelijk koolhydraten
50gramverse kersen, ontpit en zonder steeltje
0.5theelepelvanille extract
0.5theelepelrozenwater of meer vanille extract
Voedingswaardes
Calorieën: 453kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 9%
Instructies
Was en ontpit de kersen. Het geeft niet of ze breken, want je gaat ze pureren. Vang wel het sap op als je de pit eruit haalt. Hou 1 kers apart om mee te garneren.
Meng de kersen en het vanille extract door de kwark met een staafmixer. Doe in een dessertschaaltje of glas en zet in de koelkast.
Voeg het rozenwater (of vanille extract) toe aan de slagroom en klop stijf. Schep of spuit voorzichtig bovenop de kersenkwark. Garneer met een kers en 's zomers parasolletje.