Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Kersenkwark met slagroom (koolhydraatarm, niet ketogeen)

Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 1 persoon
calorieën: 453kcal

Ingrediënten

  • 100 ml Franse volle kwark Kies een merk met zo min mogelijk koolhydraten, ik gebruik het Jumbo huismerk (3,5 gram net koolhydraten per 100 gram)
  • 100 ml slagroom Kies een merk met zo min mogelijk koolhydraten
  • 50 gram verse kersen, ontpit en zonder steeltje
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 0.5 theelepel rozenwater of meer vanille extract

Instructies

  • Was en ontpit de kersen. Het geeft niet of ze breken, want je gaat ze pureren. Vang wel het sap op als je de pit eruit haalt. Hou 1 kers apart om mee te garneren.
  • Meng de kersen en het vanille extract door de kwark met een staafmixer. Doe in een dessertschaaltje of glas en zet in de koelkast.
  • Voeg het rozenwater (of vanille extract) toe aan de slagroom en klop stijf. Schep of spuit voorzichtig bovenop de kersenkwark. Garneer met een kers en 's zomers parasolletje.

Notities

[nutrition-label]
 

Nutrition

Calorieën: 453kcal | Bruto koolhydraten: 13g | Eiwit: 10g | Vetten: 39g | Sodium: 1mg | Kalium: 62mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 450IU | Vitamine C: 1.7mg | Calcium: 10mg | IJzer: 0.4mg | Netto koolhydraten: 12g | Macro Vetten: 79% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 9%