Gevulde paprika en gevulde courgette met konjac rijst
4personen
10 minutenminuten
20 minutenminuten
Ingrediënten
Courgette's en paprika's
4kleineronde courgettesof 2 gewone courgettes
4kleinepaprika's
200gramroomkaas
125gramspekblokjes en/of chorizo
3eetlepelsextra vierge olijfolie
150gramchampignons
3eieren
zout en peper
2pakken Konjac rijst
Voedingswaardes
Calorieën: 409kcal
,
Eiwitten: 13g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 38g
,
Macro vetten: 83%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 13%
Instructies
Gevulde courgettes en paprika's
Verwarm de oven met gril voor op 180º celsius.
Was de champignons, dep droog met keukenpapier en snij dan in stukjes. Je kan ze eventueel eerst in plakjes snijden en dan met een hakmes in stukjes hakken.
Was de paprika's en courgettes en dep droog met keukenpapier. Snij de bovenkant van de paprika en courgette (waar het steeltje zit) af. Hol de paprika voorzichtig uit en gooi de zaadlijsten weg. Hol de courgette uit met een ijsschep of meloenlepeltje. Snijdt het courgette vruchtvlees in kleine stukjes en doe in een kom.
Besprinkel de binnenkant van de courgette's met wat zout en laat rusten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekepan op matig-hoog vuur. Zodra de olie warm is de champignons en spekblokjes toevoegen. Zodra de champignons gaar zijn, het vuur lager draaien en het courgette vlees toevoegen. Laat 5-10 minuten op een laag vuur doorbakken en neem de pan dan van het vuur.
Klop de eieren met een vork of een garde los in een kom. Voeg de roomkaas toe en meng door elkaar. Voeg dan de inhoud van de koekenpan toe en meng alles goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout en peper.
Als er vochtdruppeltjes aan de binnenkant van de courgette zitten, die weghalen met keukenpapier. Vul de uitgeholde courgettes en paprika's met de kaas-groente vulling.
Gebruik de overige olijfolie om een ovenschaal in te vetten of gebruik een vel bakpapier. Zet de gevulde courgettes en paprika's in de ovenschaal (zet de kapjes er nog niet op) en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg er nu de kapjes op en bak nog eens 10 minuten.
Konjac rijst
Lees de instructies op het pak. Knip het zakje met de rijst openen spoel de rijst dan in een zeef af onder de koude kraan. Dan even laten uitlekken.
Vul een ruime kookpan met water. Zodra het water kookt, wat zout toevoegen en de konjac rijst toevoegen. Twee minuten laten koken (afhankelijk van het merk konjac rijst).