Ga terug
+ servings
Keto poffertjes met ricotta!

Keto (glutenvrij) poffertjes

2 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

Keto poffertjes

  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta (of zelfgemaakte verse kaas van melk en azijn)
  • 1 eetlepel psyllium (bijvoorbeeld Livinggreens psyllium vezels)
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel vanille extract
  • 15 gram roomboter (1 eetlepel)

Slagroom

  • 200 ml slagroom
  • 0.5 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 745kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 68g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

Keto poffertjes

  • Laat de eieren op kamertemperatuur komen door ze 15 minuten van te voren uit de koelkast te halen of 5 minuten in lauw kraanwater te leggen.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Als je je eigen ricotta hebt gemaakt, gebruik dan een staafmixer of handmixer totdat er geen/weinig klontjes meer zijn. Als je ricotta uit de winkel hebt hoeft dit niet.
  • Voeg nu de ricotta, de bakpoeder (optioneel), vanille extract en de psyllium aan de losgeklopte eieren toe en meng goed doorelkaar met een vork.
  • Laat het beslag 5-10 minuten staan, zodat het wat steviger wordt.
  • Verwarm een gietijzeren poffertjespan op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Vet de pan dan in met wat boter met een kwast en zet het vuur lager.
  • Doe nu een lepel beslag in elk vakje in de pan. Zorg dat je het vuur nu lager hebt staan!
  • Bak het poffertje 2-4 minuten op de ene kant (afhankelijk van hoe groot het poffertje is). Als de bovenkant droog begint te worden het poffertje met een lepel omdraaien en de andere kant bakken. Herhaal totdat al het beslag op is.

Slagroom

  • Klop de slagroom met het vanille extract of gebruik een slagroomapparaat.
  • Serveer koud of warm.