Ga terug
+ servings
pardulla

Italiaanse ricotta-amandelcake

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram ricotta kaas
  • 50 gram amandelmeel
  • 0.5 banaan
  • 2 eieren
  • 20 gram bakpoeder
  • 0.5 theelepel saffraan
  • 0.5 theelepel citroen rasp

Voedingswaardes

Calorieën: 161kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 62%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160º celsius.
  • Pureer de banaan met een vork of met een staafmixer.
  • Doe de ricotta door een zeef (met een lepel door de zeef duwen) en voeg aan de banaan toe.
  • Doe de amandelmeel ook door een zeef en voeg aan de ricotta toe.
  • Klop de eieren goed los en voeg ook toe.
  • Voeg nu het bakpoeder, de citroenrasp en saffraan toe en meng goed doorelkaar. Laat 10 minuten staan, zodat de bakpoeder kan werken.
  • Vul 4 muffincases en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Check met een houten of metalen saté prikker of ze gaar zijn. De prikker moet er schoon uitkomen.