Ga terug
+ servings
Italiaanse tomaat-komkommer salade 3

Italiaanse tomaten-komkommer salade

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram komkommer
  • 300 gram middelgrote tomaten
  • 50 gram rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 126kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Was de tomaten. Dep droog en snij doormidden. Haal de zaadjes eruit (bewaar die in een kom). Snij de tomaat in plakken of stukken.
    Snijplank met uitgeholde en in reepjes gesneden tomaten
  • Komkommer wassen of eventueel schillen. Doormidden snijden en dan de zaadjes eruit halen (doe in een kom bij de tomatenzaadjes). Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
    Snijplank met komkommer zonder zaadjes in plakjes gesneden
  • Doe de stukken komkommer en tomaat in een kom.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en hak of snij in kleine stukjes. Doe in de kom.
    Snijplank met in kleine stukjes gesneden ui
  • Was de peterselie en basilicum, dep droog en knip in kleine stukjes. Meng het citroensap, peper en zout met de olijfolie tot een vinaigrette en meng goed door de salade.
    Italiaanse tomaat-komkommer salade 3