Ga terug
+ servings
snelle Hollandaise saus

Snelle Hollandaise saus

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel citroensap
  • 0.5 theelepel mosterd
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 209kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 95%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 4%

Instructies

  • Verwarm de boter in de magnetron of in een steelpannetje op laag tot matig vuur totdat het gesmolten is, maar niet bruin is.
    Gesmolten boter in een beker
  • Splits de eieren. Je hebt alleen de dooiers nodig, dus zet het eiwit in de koelkast om later voor iets anders te gebruiken.
    Kom met eidooiers
  • Doe de eidooiers in een kom en voeg de mosterd, snufje zout en het citroensap toe. Goed doorkloppen met een handmixer. Het eigeel gaat geleidelijk lichter van kleur worden.
    Kom met eidooiers, mosterd en citroensap
  • Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe, net zoals je mayonaise maakt. Dus begin met een klein, gestaag straaltje en zodra het eigeel de boter goed opneemt, kan je iets sneller boter toevoegen. Zodra als de boter is opgenomen is de saus klaar.
    Hollandaise saus in een kom