Ga terug
+ servings
Hennepzaad risotto

Hennepzaad risotto

4 personen
10 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram hennepzaad
  • 200 ml water
  • 100 gram Parmezaanse kaas (of Parrano)
  • 120 gram roomkaas
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 30 gram roomboter
  • 15 gram platte peterselie
  • paar takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)

Voedingswaardes

Calorieën: 632kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 51g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of wat keukenpapier en snij in niet te kleine stukken.
  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op matig vuur gaar. Strooi wat zout en peper over de paddenstoelen.
  • Rasp de kaas. Was de peterselie, dep droog met keukenpapier en knip in kleine stukjes (ook de steeltjes).
    Rasp de kaas
  • Meng in een steelpan de hennepzaadjes met kokend water en roer goed door.
  • Voeg de peterselie en tijm toe en roer opnieuw door elkaar totdat je een soort pap krijgt.
    Voeg de tijm en peterselie toe en roer door elkaar heen
  • Voeg nu de roomkaas en de geraspte kaas toe en roer weer goed door elkaar heen. Laat ongeveer 3-5 minuten op laag vuur doorkoken totdat alle kaas gesmolten is. Je hebt nu een redelijk stevige massa (het wordt nog steviger zodra het een beetje afkoelt).
    Voeg de Parmezaanse kaas en roomkaas toe
  • Serveer direct.
    Hennepzaad risotto is een lekkere éénpansmaaltijd