Ga terug
+ servings
Kom met koolrabi puree

Koolrabi puree

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram koolrabi
  • 150 gram mascarpone
  • 30 ml slagroom
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 247kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 20g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Schil de koolrabi's met een dunschiller. Snij dan doormidden en snij het topje eraf.
  • Snij in plakken en dan in stukjes. Hoe kleiner de stukjes, des te sneller het gaar is.
  • Doe de koolrabi in een pan met een laagje water (koolrabi hoeft niet helemaal onder water te staan) en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten gaar op matig hoog vuur met de deksel op de pan.
    Pan met blokjes koolrabi in laagje water
  • Giet af en pureer met een stamper of staafblender.
    Staafblender in pan met gepureerde koolrabi
  • Voeg de mascarpone en slagroom toe .
    Pan met koolrabi puree, mascarpone en slagroom
  • Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng door elkaar heen.
    Koolrabi puree met nootmuskaat, peper en zout