20gram85% chocolaIk gebruik 85% Hands Off my chocolate
1theelepelvanille extract
1.5eetlepelchia zaadjes1 eetlepel is 15 gram
50mlslagroomoptioneel, wel meegeteld in de voedingswaarden
Voedingswaardes
Calorieën: 228kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 7%
Instructies
Snij de chocola in kleine stukjes en smelt in een au bain marie pan. Als je geen au bain marie pan hebt, smelt het dan in de magnetron, maar niet op de hoogste setting, want dan verbrandt de chocola en wordt het bitter.
Meng de chia zaadjes, het vanille extract en de kokosmelk goed door elkaar heen, bijvoorbeeld met een staafmixer of heel goed met een vork mengen.
Voeg nu de gesmolten chocola toe en meng weer goed door elkaar heen.
Schenk in een glas of dessertschaaltje en zet minimaal 1 uur (maar de hele nacht mag ook) in de koelkast om op te stijven.
Voor het serveren, de slagroom kloppen en een toef slagroom op de pudding doen.