Ga terug
+ servings

Chia chocoladepudding met slagroom

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml kokosmelk
  • 20 gram 85% chocola Ik gebruik 85% Hands Off my chocolate
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1.5 eetlepel chia zaadjes 1 eetlepel is 15 gram
  • 50 ml slagroom optioneel, wel meegeteld in de voedingswaarden

Voedingswaardes

Calorieën: 228kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Snij de chocola in kleine stukjes en smelt in een au bain marie pan. Als je geen au bain marie pan hebt, smelt het dan in de magnetron, maar niet op de hoogste setting, want dan verbrandt de chocola en wordt het bitter.
  • Meng de chia zaadjes, het vanille extract en de kokosmelk goed door elkaar heen, bijvoorbeeld met een staafmixer of heel goed met een vork mengen.
    Heel keto: chia zaadjes
  • Voeg nu de gesmolten chocola toe en meng weer goed door elkaar heen.
  • Schenk in een glas of dessertschaaltje en zet minimaal 1 uur (maar de hele nacht mag ook) in de koelkast om op te stijven.
  • Voor het serveren, de slagroom kloppen en een toef slagroom op de pudding doen.