Smelt de boter voorzichtig in de magnetron (niet te heet, de boter mag niet bruin worden) of in een steelpannetje op matig vuur.
Doe in 12 mini-muffin of cupcake cases in een muffin tray.
Meng de boter met het hazelnootmeel goed doorelkaar heen (met een lepel of vork).
Doe een laagje deeg in elke muffincase en maak een wandje van deeg door het deeg voorzichtig met een theelepel omhoog te duwen.
Zet de muffin tray in de koelkast zodat het deeg stevig kan worden.
Chocolade vulling of keto nutella
Als je keto-nutella hebt dan kan je dat gebruiken als vulling.
Smelt de chocola in een au bain marie pan of in de magnetron (niet te heet, anders verbrandt de chocola en wordt het bitter). Je kan de chocola ook in een steelpan smelten op matig vuur, blijf wel goed roeren.
Meng de kokosmelk, gesmolten chocola (warm), het vanille extract en de chia zaadjes goed door elkaar heen.
Schenk de chocolade vulling in de muffin cases en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Klop de slagroom. Garneer de taartjes met slagroom en wat cacaopoeder of wat geraspte chocola.