Ga terug
+ servings
Keto: Mexicaanse groenten omelet

Mexicaanse groenten omelet

1 persoon
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel water
  • 1 bosui
  • 80 gram kleine puntpaprika
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • ¼ Jalapeno peper
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 30 gram roomboter
  • theelepel peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 591kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 50g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Was de paprika, tomaatjes en het bosuitje en rasp de kaas.
  • Snij de paprika, tomaatjes (hou een paar apart om mee te garneren) en het bosuitje in kleine stukjes. Maak de Jalapeno peper schoon en verwijder de zaadjes, snij de peper in kleine stukjes. Hoeveel Jalapeno peper je gebruikt hangt er vanaf hoe pittig je het wilt hebben.
  • Laat de boter in een koekenpan smelten (niet bruin laten worden) op matig vuur en klop ondertussen de eieren met water goed los met een vork of garde.
  • Doe de groenten in de pan en roerbak een paar minuten op matig-hoog vuur.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe. Zodra het ei wat steviger wordt maar nog wel vochtig is, van het vuur afhalen. Het blijft namelijk nog even doorkoken en anders wordt het te droog.
  • Maak op smaak met peper en zout en garneer eventueel met een stukje tomaat of een paar basilicum blaadjes.