Ga terug
+ servings
Snelle keto broodjes gemaakt met hennepmeel

Broodjes van hennepmeel

1 persoon
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel hennepmeel
  • 1 theelepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel roomboter
  • snufje zout
  • 0.25 theelepel sesamzaadjes
  • 0.5 theelepel roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 168kcal
,
Eiwitten: 9g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Doe de hennepzaad, psyllium, bakpoeder en het zout in een wijde beker of grote kop die in de magnetron kan. Je broodje gaat de maat van dit bakje/mok krijgen.
  • Voeg het ei en klontje boter ook toe. Meng alles goed doorelkaar heen.
  • Laat even staan zodat de psyllium kan uitzetten (het beslag moet niet meer vloeibaar zijn). Mocht het nog wel vloeibaar zijn dan wat langer wachten of een extra halve theelepel psyllium toevoegen (en weer een paar minuten wachten).
  • Als je sesamzaadjes op je broodje wil, neem dan een tweede beker of kop. Doe er een klein klontje boter in en een halve theelepel sesamzaadjes. Schenk het beslag uit de andere kop/beker/kom hier bovenop.
  • Zet 60 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Je wilt dat het beslag bovenin de kop of kom niet meer nat is.
  • Haal uit de magnetron en als het heel hoog gerezen is snij het dan voorzichtig doormidden zodat je twee helften krijgt. Als je een wijde kop hebt gebruikt is het misschien niet nodig.
  • Bak het broodje nu tussen de 5- 10 minuten in de voorverwarmde oven of bak het af in een broodrooster.