Ga terug
+ servings
Italiaanse amandelcake (pardullas)

Italiaanse amandelpuddinkjes met kersen

4 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 130 gram kersen (12 kersen)
  • 50 gram ricotta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel citroen rasp
  • 0.5 theelepel saffraan
  • 0.25 banaan optioneel

Voedingswaardes

Calorieën: 223kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 22%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° celsius.
  • Pureer de banaan met een vork of een staafmixer.
  • Voeg de ricotta aan de banaan toe. Voeg nu ook het amandelmeel toe en mix goed doorelkaar.
  • Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg toe aan de ricotta mix of voeg de ricotta mix aan de eieren toe. Het maakt niet uit wat aan wat wordt toegevoegd.
  • Voeg nu bakpoeder, citroenrasp en de saffraan toe en meng weer goed door elkaar. Als je saffraandraadjes gebruikt, dan moet je die eerst oplossen in een theelepel kokend water en dit dan aan de mix toevoegen.
  • Laat het beslag nu 10 minuten rusten.
  • Vul 4 muffincases (aluminium of papier) of ingevette ramekins met een klein laagje beslag, doe dan 2 ontpitte kersen bovenop het beslag en giet de rest van het beslag over de kersen. Garneer elk bakje nu met een ontpitte kers.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-30 minuten gaar. Als je 20 minuten bakt is het puddinkje smeuiger, als je langer bakt is het wat droger meer zoals cake.