Ga terug
+ servings
Keto frambozen-stracciatella ijs

Frambozen-stracciatella ijs

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram chocolade Hands Off my chocolate 85%
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram bevroren frambozen
  • 0.25 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 173kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 14g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Breek de chocola in stukjes en smelt in een au bain marie pan. Als je geen au bain marie pan hebt, smelt het dan in de magnetron (niet op de hoogste stand want dan verbrand het, doe een aantal keer 30 seconden of indien nodig iets langer op een lagere stand) of op matig vuur in een steelpannetje. Chocola nooit te heet laten worden, want dan wordt het bitter!
    Chocolade au bain-marie smelten
  • Maal de bevroren frambozen fijn (maar niet te fijn!) in een keukenmachine of met een staafblender.
    Keto ijs: Frambozen pureren
  • Klop de slagroom met het vanille extract. Als het stevig begint te worden, voeg dan de stukjes bevroren framboos toe en mix nog een aantal minuten (niet te lang).
    Keto frambozen-stracciatella ijs
  • Doe in glazen en schenk de chocola erover. Meteen serveren, want het smelt sneller dan gewoon ijs.
    Keto frambozen-stracciatella ijs