Geflambeerde dorade met dille, koriander en citroenschil
4personen
5 minutenminuten
25 minutenminuten
Ingrediënten
1.5kgdorade
30gramvenkelknollenje hebt alleen de uitlopers nodig
10takjesverse koriander
1citroen
2eetlepelsextra vierge olijfolie
85ml brandy
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 496kcal
,
Eiwitten: 66g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 18g
,
Macro vetten: 37%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 60%
Instructies
Verwarm de oven voor op 200° celsius.
Snij de uitlopers van de venkel af en was ze en dep droog met keukenpapier.
Was de takjes koriander en dep droog. Haal met een dunschiller lange schillen citroenschil van de citroen af. Snij de citroen vervolgens doormidden en pers uit.
Vul de dorades met de helft van de uitlopers van de venkel, de helft van de koriander en de helft van de citroenschil. Houdt de rest apart om later mee te garneren.
Wrijf de buitenkant van de dorades in met citroensap. Wikkel de vissen vervolgens in aluminium folie en leg in een ovenschaal.
Bak in 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Zodra de vis gaar is uit de aluminium folie halen en op een serveerschaal leggen. Bedek de vis met de rest van de koriander, uitlopers van de venkel en citroenschil
Vlak voor het serveren, als alles klaar is, de brandy in een steelpannetje op matig vuur verwarmen. De brandy moet warm worden maar niet te heet.
De brandy in een kannetje doen en aan tafel aansteken. De vlammende brandy vervolgens over de vis gieten. Zodra de vlammen uit zijn, direct serveren. Bekijk mijn youtube video (link in de inleiding) om te zien hoe dit moet.