Ga terug
+ servings
Kommetje met ketotella en hazelnoten

Keto chocolade-hazelnootpasta (nutella)

10 porties
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram 85% Hands off my chocolate 7 rondjes
  • 50 gram hazelnootpasta zonder toevoegingen
  • 100 ml slagroom

Voedingswaardes

Calorieën: 92kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 9g
,
Macro vetten: 87%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 4%

Instructies

  • Breek de chocola in stukjes of snij in stukjes.
    85% Hands Off my chocolate
  • Zet de au bain marie-pan op hoog vuur. Zorg dat het water in de onderste pan, de bovenste pan niet aanraakt, want dan wordt de bovenste pan te heet en kan de chocolade verbranden!
    Een au bain marie pan om chocolade mee te smelten
  • Doe de stukjes chocola in de bovenste pan.
  • Laat de chocolade helemaal smelten en roer af en toe even door, je wilt geen klontjes.
  • Zodra de chocolade gesmolten is, het vuur laag zetten. Voeg nu de hazelnootpasta toe. De hazelnootpasta moet door de chocola heen smelten dus roer goed door.
  • Zet het vuur nu helemaal uit en haal de pan eventueel helemaal van het vuur af. Voeg de room in kleine scheutjes aan de au bain-marie pan toe. Roer steeds goed door, zodat de chocoladepasta alle room heeft opgenomen.
  • Blijf de room in scheutjes toevoegen en blijf steeds goed roeren. Je bent in feite een ganache aan het maken. Eerst ziet de chocoladepasta er nog vrij ruw en niet smeuig uit.
  • Ga door met room toevoegen totdat je een hele mooie glanzende chocoladepasta hebt. Als dit niet mooi lukt, bijvoorbeeld omdat er veel olie bij de hazelnootpasta zat, doe het mengsel dan in een kom en klop het goed met een handmixer totdat je een mooie gladde massa hebt gekregen.
    Zelf keto nutella maken
  • Schenk de warme chocolade-hazelnootpasta in een glazen pot. Laat afkoelen voordat je de deksel erop doet en bewaar in de koelkast.
    Keto nutella maken