0.5theelepelbakpoeder(gebruik verse, net geopende bakpoeder!)
1ei(op kamertemperatuur)
1eetlepelroomboter(op kamertemperatuur)
Voedingswaardes
Calorieën: 351kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 31g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 13%
Instructies
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Doe het lijnzaadmeel en amandelmeel in een beker die in de magnetron kan.
Voeg het bakpoeder door een zeefje toe. Gebruik vers bakpoeder, dus geen bakpoeder uit een zakje dat al een tijd open is.
Voeg de zachte boter toe.
Voeg het ei toe.
Meng goed door elkaar heen met een lepel.
Zet de beker 1,5 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Laat de beker heel even staan en leg een vel bakpapier op de ovenplaat. Haal het deeg uit de beker door de beker op zijn kop te zetten en snij in 3 plakken.
Bak de plakken brood in 5 minuten gaar in de voorverwarmde oven of in een broodrooster. 1 portie bestaat uit 3 plakjes brood.