Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Was de bleekselderij, dep droog en snij ook in kleine stukjes. Als er blaadjes aanzitten, die ook gebruiken.
Verwarm de helft van de olijfolie in een braadpan op matig hoog vuur.
Voeg de ui en knoflook aan de braadpan toe zodra de olie heet is en zet het vuur dan lager (matig). De ui en knoflook moeten fruiten zodat ze zacht en de ui glazig wordt.
Voeg de bleekselderij toe aan de ui en knoflook en laat nog 5 minuten fruiten op matig vuur.
Maak het gehakt op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de ui, knoflook en bleekselderij nu aan het gehakt toe en meng goed door elkaar.
Maak nu kleine gehaktballetjes.
Voeg de rest van de olijfolie aan de braadpan toe. Zodra de olie goed warm is, de gehaktballetjes eerst laten bruinen op matig-hoog vuur. Ga ze niet te snel keren want dan breken ze.
Zodra de gehaktballetjes aan de buitenkant bruin zijn het vuur lager zetten naar matig-laag en de deksel half op de pan doen. Laat 10 minuten zachtjes bakken.