Ga terug
+ servings
Gebraden kip met Vin Santo

Gebraden kip met Vin Santo

4 personen
5 minuten
1 uur

Ingrediënten

  • 1.5 kilo kip
  • 100 ml Vin Santo
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 469kcal
,
Eiwitten: 33g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 34g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 30%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius (hete lucht oven) of 200° celsius (andere ovens).
  • Leg de kip ondersteboven (borststuk naarboven) in een ovenschaal. Wrijf de kip in met zout en peper, olijfolie en ⅓ deel van de Vin Santo.
    Wrijf de kip in met peper en zout
  • Giet vervolgens de rest van de Vin Santo over de kip heen en zet de kip in de voorverwarmde oven. Laat de kip 40 minuten braden.
  • Na 40 minuten de kip uit de oven halen en keren. Giet de rest van de Vin Santo over de kip heen.
  • Laat de kip nogmaals 40 minuten braden totdat hij helemaal gaar is. Als je een metalen prikker in de kip steekt, moet het vrijkomende vocht doorzichtig zijn, anders moet de kip nog langer braden. Hoe lang de kip moet braden hangt natuurlijk ook van de grootte van de kip af. Ik gebruik een kip van 1 kg voor 4 personen, maar dit zijn kippen van de poelier (geen water aan toegevoegd en er komt dus ook geen water vrij tijdens het koken).
    Gebraden kip met Vin Santo