Ga terug
+ servings
Gebakken schol met keto aardappeltjes

Gebakken schol

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg schol schoongemaakt
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 citroen

Voedingswaardes

Calorieën: 347kcal
,
Eiwitten: 47g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 42%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 55%

Instructies

  • Ga met je vinger in de buikholte van de schol en haal bloedresten (en eventueel hom of kuit) eruit. Spoel de vis dan heel goed onder de stromende koude kraan schoon. Er mag absoluut geen bloed meer in de buikholte van de schol zitten, want dat maakt de vis heel bitter!
    Prachtige schol
  • Dep de schol nu goed droog, zowel aan de binnenkant als de buitenkant, want anders spettert het erg tijdens het bakken.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel roomboter in een grote koekenpan en laat dit op matig hoog vuur heet worden. Meng de boter en de olijfolie even door met een visspaan of lepel.
  • Leg de schol nu met zijn huid (groenbruin met oranje stippen) naarbeneden in de hete koekenpan. Zet het vuur een klein beetje lager en bak de vis voor een minuut of 4. De binnenkant van de schol (waar de kop zat) moet wit beginnen te worden.
  • Halveer ondertussen de citroen en snij in kwarten om straks de schol mee te garneren (en over de vis uit te knijpen als je gaat eten).
  • Draai de schol nu voorzichtig om en bak de andere kant (witte kant) 2-4 minuten. Je wilt dat de binnenkant wit is geworden, want dan is de vis gaar. Maar je wilt de vis niet langer bakken dan nodig is!
    Keto vis: lekkere gebakken schol